Tteokbokki(떡볶이)

Všichni známe street food, jeho variace, rozmanistost a určitě se shodneme, že street food milujeme. Mezi street food v Koreji patří mnoho jídel, ale Tteokbokki (čti topoki) je z nich určitě nejznámější. Rýžové knedlíčky ve tvaru válečku si zamilujete nejen jejich chutí, ale hlavně chewy texturou. Tteokbokki je mnoho verzí, ale ta nejznámější  je červená, neboli spicy&hot. Dokonce můžeme narazit i na restaurace, které podávají různé úrovně pálivosti, kdy ta nejvyšší je jen pro tuhé kořínky či sebevrahy. Nejlepší momenty pro vychutnání tteokbokki jsou samozřejmě se soju (čti sodžu), při zápase baseballu mezi SKT a Kia a nebo jednoduše při pikniku u řeky Han. Pro mě osobně jsou tteokbokki mé nejoblíbenější pouliční jídlo a dnes Vám řeknu, jak si ho uvařit doma. 

Tteokbokki se stávají mnohem více populární celosvětově

🥢 Hlavní ingredience:

🥣 Příprava:

Příprava Tteokbokki trvá od 30 do 40 minut

  1. zmražené knedlíčky vložíme do studené až vlažné vody a necháme rozmrazit v pokojové teplotě, aby nám při vaření nepopraskaly
  2. do většího hrnce nebo pánve nalijeme vodu, vložíme dashimu, přivedeme k varu a vaříme na středním ohni 15 minut. Nepřikrýváme pokličkou, protože chceme obsah zredukovat. Řasu po 15 minutách vyhodíme. 
  3. smícháme pastu Gochujang s cukrem, mletými chilli papričkami (volitelné) a rozmícháme ve vývaru
  4. rýžové knedlíčky vložíme do naší hot&spicy omáčky spolu s nakrájenou jarní cibulkou (zelená část) na centimetrové kousky, vajíčky a rybími knedlíčky 
  5. směs přivedeme k varu a jemně mícháme do doby, kdy budou knedlíčky jemné a omáčka lesklá, což by mělo zabrat asi 15 minut. V případě, že by byly knedlíčky stále tvrdé a omáčka již příliš hutná, přilijeme trošku vody a vaříme déle. 
  6. sundáme z ohně a podáváme spicy&hot

 

 

Pokud nechtete strávit dlouhý čas vařením, tak nezoufejte. Můžete vyzkoušet instantní tteokbokki, které stačí pouze ohřát.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Prosím, vyplňte toto pole.
Prosím, vyplňte toto pole.
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.
Chcete-li pokračovat, musíte souhlasit s podmínkami

Menu